Onderzoek naar schietincident Minervalaan

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie stelt een onderzoek in naar een schietincident dat plaatsvond in Groningen aan de Minervalaan op 8 april 2017.

De politie deed onderzoek naar een melding van huiselijk geweld in de Uranusstraat. De verdachte van het (huiselijk) geweldsincident dreigde met een vuurwapen en verliet de woning.

De agent heeft kort daarop schoten gelost om de mogelijke verdachte, die op de Minervalaan op een scooter reed, aan te houden. Achteraf bleek dat deze scooterrijder niets met het incident aan de Uranusstraat te maken had.

De verdachte van het huiselijk geweldsincident heeft zich inmiddels vrijwillig gemeld bij de politie en is gehoord.

Vorig artikelCollaboration Mobile Convergence Demo
Volgend artikelAanhouding taxichauffeur in onderzoek naar oplichting passagiers Schiphol
Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richt het landelijk parket zich op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, en bestrijdt het functioneel parket criminaliteit op het gebied van milieu, economie en fraude. Op de tien arrondissementsparketten beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, jaarlijks enkele honderdduizenden zaken. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vier vestigingen van het ressortsparket. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM 'advocaat-generaal'. De arrondissementsparketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en aan het hoofd van het ressortsparket staat de hoofdadvocaat-generaal. De landelijke leiding van het OM berust bij het College van procureurs-generaal (het College) in Den Haag. De minister van Veiligheid en Justitie is politiek verantwoordelijk voor het OM. Hij bepaalt samen met het College de prioriteiten in de opsporing en vervolging.