vrijdag 21 september 2018

Bezoekadres
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bezuidenhoutseweg 67
2594AC Den Haag

Postadres
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Postbus 20061
2500EB Den Haag

Contact met BZ
U kunt uw vragen, opmerkingen of suggesties aan het ministerie van Buitenlandse Zaken doorgeven via het contactformulier. Uw vraag wordt dan door Informatie Rijksoverheid in behandeling genomen.

Informatie Rijksoverheid is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur ook telefonisch bereikbaar via nummer: 1400.
Telefoonnummer: 0703486486
In noodgevallen kunt u dit nummer ook buiten kantooruren bereiken.
Faxnummer: 0703484848

Over reisadviezen
Vragen over reisadviezen met betrekking tot veiligheidsrisico’s verbonden aan een buitenlands verblijf worden behandeld door de directie Consulaire Zaken en Visumbeleid (DCV/CA). Ga naar het reactieformulier reisadviezen.

Overige visumaanvragen
Visumaanvragen voor andere soorten verblijf dan hierboven omschreven worden behandeld door het ministerie van Justitie. Meer informatie is te vinden op de website van de IND.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is ieder uur van de dag ergens in de wereld actief. Zo is het ministerie er voor u als u voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat. Ook behartigt BZ de internationale betrekkingen, vanuit Den Haag en via een netwerk van ruim 150 posten over de hele wereld. Daarnaast geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, in overleg met andere ministeries, vorm aan het Europa van de toekomst.

Organisatie
Geen plek ter wereld is verder dan een etmaal vliegen. Of u nu een korte vakantie houdt of langere tijd in het buitenland gaat wonen voor werk, studie of stage – het ministerie van Buitenlandse Zaken is er voor u. Met achtergrondinformatie over landen, reisadviezen en de checklists onder Wijs op Reis kunt u zich voorbereiden op uw verblijf in het buitenland.

Buitenlandse Zaken is ieder uur van de dag, ergens in de wereld actief
Voor een handelsnatie als Nederland zijn goede internationale betrekkingen van levensbelang. Het ministerie van Buitenlandse Zaken behartigt die betrekkingen, zowel vanuit het departement in Den Haag als via een netwerk van ruim 150 vertegenwoordigingen over de hele wereld. Zij vormen de ogen en oren van Nederland in het buitenland.

Nederland bouwt mee aan een veilige, stabiele en welvarende wereld. Wij zetten ons in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden en om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen.

Buitenlandse Zaken geeft, in overleg met andere ministeries, vorm aan het Europa van de toekomst en zorgt ervoor dat Nederland in de EU met één stem spreekt.

Op al die terreinen is Buitenlandse Zaken wereldwijd thuis.